Θέρμανση

Η θέρμανση των χώρων, αποσκοπεί στη προσθήκη θερμικών φορτίων, για να συμπληρώσουν τις θερμικές απώλειες. Έτσι, με τη θέρμανση διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία των χώρων σε επίπεδα άνεσης και ευεξίας για τον άνθρωπο.

Οι κύριες μορφές θέρμανσης είναι δύο: η τοπική θέρμανση και η κεντρική θέρμανση. Η τοπική θέρμανση παράγει και αποδίδει τη θερμότητα σ’ ένα σημείο μέσα στο χώρο (τζάκια, θερμάστρες κτλ), ενώ η κεντρική θέρμανση παράγει τη θερμότητα σε διαφορετικό σημείο, τη μεταφέρει και την αποδίδει στους χώρους, διαμέσου των θερμαντικών σωμάτων. Τα μέσα που μεταφέρουν τη θερμότητα είναι ρευστά, με ιδιαίτερα θερμοδυναμικά χαρακτηριστικά, ικανά γι’ αυτή τη χρήση. Αυτά είναι το νερό, ο αέρας και ο ατμός.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται το νερό στα περισσότερα συστήματα κεντρικής θέρμανσης. Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης αποτελεί το σύνολο των μηχανών, συσκευών, οργάνων και εξαρτημάτων κατάλληλα συνδεδεμένων και εγκατεστημένων σε κτίρια, με σκοπό τη θέρμανσή τους. Οι κεντρικές θερμάνσεις τοποθετούνται σε σπίτια, χώρους εργασίας, άθλησης, διασκέδασης, κλπ.
Η GreenTherm έχει συνδέσει τις παρεχόμενες λύσεις με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία θέρμανσης χώρων και νερών χρήσης τόσο για κατοικίες όσο και για επαγγελματικούς χώρους. Oι στρατηγικοί συνεργάτες της GrrenTherm, κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της συμβατικής & ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οι οποίοι αποτελούν κομμάτι της εταιρίας, της δίνουν πολλαπλές δυνατότητες.
Το όνομα Weishaupt είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα της είναι αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας, περίπου 100 πολύ εξειδικευμένοι τεχνικοί, σχεδιαστές και μηχανικοί εργάζονται για την ανάπτυξη των προϊόντων στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Weishaupt. Η εταιρεία απασχολεί 2800 εργαζόμενους και 3000 συνεργάτες παγκοσμίως, οι οποίοι εγγυώνται την ποιοτική κατασκευή, την έγκαιρη παράδοση και την αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη. H GreenTherm έχει τιμή να είναι αντιπρόσωπος Ανατολικής Κρήτης της Weishaupt.
Η Buderus ιδρύθηκε το 1731 και αποκτήθηκε από τον όμιλο Bosch το 2003. Η Buderus είναι παραδοσιακά γνωστή για τους επιδαπέδιους χυτοσιδηρούς λέβητες. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90, η Buderus βρέθηκε επιπλέον στην κορυφή της τεχνολογίας λεβήτων συμπύκνωσης αερίου και συγκαταλέγεται στις μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στον τομέα της θέρμανσης. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στις βιομηχανικές μονάδες του ομίλου με αυτοματοποιημένες μεθόδους παραγωγής και με τις αυστηρότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων της. Το υψηλό επίπεδο έρευνας και εξέλιξης της τεχνολογίας θέρμανσης, πεδίο στο οποίο η Bosch Thermotechnik GmbH κατέχει πρωτεύουσα θέση, έχει θέσει πρωτοποριακό στάνταρτ στον τομέα της θέρμανσης.
Από το 1950 η Baltur ειδικεύεται στα συστήματα καύσης. Εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες, αυστηρά επιλεγμένα υλικά και κορυφαία τεχνολογία, όλα συνδυασμένα αρμονικά, εγγυώνται τη μακροχρόνια αξιοπιστία κάθε προϊόντος. Το εργοστάσιο BALTUR σχεδιάζει και κατασκευάζει επίτοιχους λέβητες για περισσότερα από 40 χρόνια. Σχεδόν μισός αιώνας τεχνογνωσίας και εμπειρίας το καθιστούν από τα πλέον αξιόπιστα και ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά και αποτελεί εργοστάσιο που διακρίνεται για την τεχνολογική υπεροχή του.
Η ιταλική εταιρία Ferroli κατασκευάζει προϊόντα θέρμανσης για περισσότερο από μισό αιώνα. Η εταιρία είναι τόσο προηγμένη τεχνολογικά από τα σημερινά πρότυπα, όπως ήταν το 1955, όταν ιδρύθηκε. Με βάση της, τη Βερόνα της Ιταλίας, δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Ασία.
Με έτος ίδρυσης το 1962, η Kiturami είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Κορέα και κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις μονάδων θέρμανσης πετρελαίου και αερίου. Η Kiturami αναγνωρίστηκε διεθνώς για τα προϊόντα της και διακρίθηκε για την προσφορά της με πρώτα βραβεία για την ικανοποίηση των πελατών, βραβείο ποιοτικού ελέγχου και βραβεία έρευνας και τεχνολογίας. Σε 40 χρόνια, η Kiturami έχει κατοχυρώσει πάνω από 560 πατέντες για τα συστήματα θέρμανσης
Σε όλο τον κόσμο, το Riello Group θέτει τα πρότυπα και οδηγεί τις εξελίξεις στα σύγχρονα συστήματα καύσης µε βασικά συστατικά την αξιοπιστία την υψηλή απόδοση και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Με έδρα το Legnago στην Ιταλία το Group Riello κατασκευάζει συστήµατα θέρµανσης υψηλής ποιότητας για πάνω από 85 έτη. Οι νέες εγκαταστάσεις είναι εξοπλισµένες µε τα πλέον σύγχρονα και καινοτόµα συστήµατα. Το Riello Group διαθέτει «Ερευνητικό Κέντρο Καύσης», που βρίσκεται στο Angiari στην Ιταλία και αντιπροσωπεύει την πιo σύγχρονη εκδοχή σύγχρονων εγκαταστάσεων στην Ευρώπη και µια από τις πιo προηγµένες στον κόσµο, στον τοµέα της έρευνας και ανάπτυξης καυστήρων.
Η SATURN S.A. ιδρύθηκε το 1990 με την ονομασία Gas Technic Co. εισάγοντας για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο σε αποκλειστική συνεργασία με την Kyungdong Boiler Co της Ν. Κορέας τις οικολογικές ατομικές μονάδες SATURN, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για προώθηση στην Ελληνική αγορά αυτών των προϊόντων . Στην συνέχεια, το 1996 μετονομάστηκε σε Gas Technic SA και το 1998 σε SATURN SA. Κατά την διαδρομή και εξέλιξη της, η εταιρία εμπλούτισε σταδιακά τη γκάμα των προϊόντων που προωθεί, συνάπτοντας νέες αποκλειστικές συνεργασίες με αξιόλογα εργοστάσια, έχοντας πάντα σαν βασική προϋπόθεση την άριστη ποιότητα τους.
Η COMAP S.A. δραστηριοποιείται στην παραγωγή συστημάτων ύδρευσης και θέρμανσης καθώς και εξαρτημάτων για εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καυσίμων αερίων. Η θυγατρική εταιρία της COMAP στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1989 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.
Η εταιρεία La Nordica - Extraflame εδρεύει στο Μοντέκιο της Βιτσέντζα στην Βόρειο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 1967 και ασχολείται αποκλειστικά με τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης με στερεά καύσιμα. Τα τελευταία 20 χρόνια κατόρθωσε να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, καθώς εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες. Τα προϊόντα της La Nordica - Extraflame, ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό, την λειτουργικότητα και πάνω απ' όλα για την αξιοπιστία τους.
Η Edilkamin ιδρύθηκε το 1963 και αναπτύχθηκε για να γίνει από τις σημαντικότερες εταιρίες του τομέα. Περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και πρωτοποριακού σχεδιασμού, έξι παραγωγικές μονάδες σε Ιταλία και εξωτερικό, πολυάριθμες θυγατρικές επιχειρήσεις, έκαναν την επιχείρηση να χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους πιο απαιτητικούς πελάτες για τα προϊόντα της.
Στην Ιταλία η εμπορική οργάνωση αποτελείται από ένα δίχτυο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων που καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνεργατών που καλύπτει όλη την επικράτεια.
Η πιο ελληνική ζέστη, παράγεται με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και απόλυτη τεχνική υποστήριξη από την VETA SA , η οποία ιδρύθηκε το 1967 και αποτελεί τον μεγαλύτερο στο είδος του ελληνικό εξαγωγικό όμιλο. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της συνολικού εμβαδού 22.000m², το ανθρώπινο δυναμικό της αξιοποιεί τις καινοτόμες ιδέες, την πολυετή εμπειρία και την πλέον σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή με επενδύσεις 20.000.000€ την τελευταία δεκαετία και σας προσφέρει την νέα εποχή στην τεχνολογία της θέρμανσης.
Η Οικογένεια Σύριου άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Κάτω από την επωνυμία «Αφοί Σύριου» ξεκίνησαν την προώθηση των προϊόντων τους, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις περιφερειακές εκθέσεις της εποχής. Το 1968 έστησαν ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής θερμαστρών, πρωτόγνωρο για την εποχή, σε εγκαταστάσεις 1.250 τμ, κατασκευάζοντας σόμπες και κουζίνες ξύλου υψηλής αντοχής και αισθητικής.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial